slide show

En bra dag...

....har jag haft idag. Kändes redan imorse när jag vaknade att idag är en bra dag. 
Trots div olyckor från vår nya håriga vän som skett under natten...
Trycket i bröstet var mindre, den förlamande tröttheten mindre och i huvudet susade inte en bisvärm. Så redan där så blev det en bra dag =)
Efter frukost och lite allmänt plock så åkte mamma, jag och mina girls på en lite utflykt. Såååå himla skönt att inte ha några måsten eller någon hund som behövde rastas eller hållas koll på. 
Ja, jag har ett behov av frihet! Samtidigt som har ett enormt kontrollbehov....Ingen bra kombo kan jag intyga!
Hur som helst så har denna tvärtokiga vecka fått tankar att klarna, fått mig att inse att förändringar kan vara smärtsamma men samtidigt vara nyttiga. Ibland måste modet vara starkare än förnuftet!
Kryptiskt men så fort de sista pusselbitarna är på plats så delger jag er !
Snart blir det Ernst, som jag längtat har missat de 2 senaste avsnitten....
 
 
Kram
A

Vill...

...tipsa er om att lyssna på Leila Lindholms sommarprat i P1!
Kanske har du redan gjort det? Själv gjorde jag det härom dagen. Regnet öste ner utanför ( liksom idag), brasan var tänd och likaså ljusen på bordet. Själv låg jag under en filt med headsetet på och lyssnade på Leila.
Hon har fått en del spott och spe för just detta sommarprat men i mina ögon är hon en driftig kvinna som väljer att gå sin egen väg och har modet att berätta om att hon lyckats. Hon är "osvensk"  när hon berättar om hur hon valt att gå sin väg på sina egna premisser. 
Jag blir så imponerad av kvinnor ( ja män för den delen oxå) som går sin väg, som litar på sin magkänsla, sticker ut från mängden. I vårt lagom land är det fult att vilja något mera, att vara lycklig och må bra är något som måste botas med att prata negativt om och tystas ner. Förlåt att jag idag är synisk och smulan pessimistisk!
Kanske kan det vara ett friskhetstecken från mig efter år av att vara bunden i kedjor ( metaforiskt talat)?
Om även du vill bli boostad eller bara är nyfiken på vad som got me going så hittar du Leilas sommarprat här!
 
 
Kram
A

Att ta ....

.....vara på dagarna och riktigt suga ur det sista goda i semestern, är vad jag gör nu.
Min sista semestervecka startar idag. Dagen har innehållit en resa till Kalmar där vår Elvis varit på återbesök.
Vår älskade Elvis som i höst fyller 9 år, blev trött och ville varken gå ut eller ens äta ost för ca 2 veckor sen.
Vi tog honom till vetrinären som upptäckte en tumör på mjälten och 9 dl blod i buken. Det bli akutoperation och vi visste inte ens om han skulle vakna igen. Så fruktansvärt!! Vi som trodde att han fått borelia på sin höjd....Redan efter operationen så meddelade vetrinären att de såg några fläckar på levern och befarade det värsta att tumören var en cancertumör. Hela världen stannade och under mig öppnades en svart avgrund- min Elvis sjuk! Hur var hände detta? Händer det oss? Det kan inte vara verkligt?
Vi åkte hem utan hund och försökte förstå....Dagen efter fick vi hämta hem en svag liten Elvis. Men helt otroligt så har han kryat på sig och en liten del av mig Hoppades att de hade haft fel i sin tro om tumören...det finns ju mirakel!
Men så igår fick vi beskedet, Elvis har cancer som har spridigt sig. Det kändes som livet rann ur mig! 
Hundar med denna diagnos har igenomsnitt 1 år kvar. Det enda vi kan göra nu är att njuta av vår underbara hund och ta vara på varje stund med honom, vår älskade Elvis. Det känns så orättvis, varför Elvis!?
Ibland kan jag inte sluta gråta och ibland ler jag och njuter av stunderna med honom. Att börja jobba på måndag känns inte rätt och så fruktansvärt att inte få vara nära honom varje sekund. 
Men livet stannar inte upp utan fortsätter rulla vidare. 
Jag tillåter mig själv att känna all denna sorg och all denna glädje, för det är trots allt livet!
 
Kram
A