Längtar...


Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner för att få ut mer smak och färg.
Det här behöver du tillen form på 22cm:
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,
Servera med grädde ellere gräddglass.
Kram
A
Tror vi är många som håller med dig där:)
Å kanske är det mest för myset och ledighetens skull <3
Kaka är gott, men baka är inte det roligaste jag vet tyvärr ;-) Men jag äter gärna om nån annan gillar att baka :)
K att se vad du shoppat!
Kram Anna
Kakan ser väldigt god ut! Tack för en trevlig blogg!